Info si programari : 0745 - 366.000; 0735 - 890.000; 0364 - 730.533
LUNI - VINERI : 06:00 - 23:00   |   S : 09:00 - 18:00   |   D : 10:00 - 17:00
fitness cluj, cycling cluj, zumba cluj, masaj cluj, trx cluj, kangoo jumps cluj, dans cluj, aerobic cluj, sala sport cluj, sala cluj
Ce este astenia de primavara si cum ii facem fata?

Ce este astenia de primavara si cum ii facem fata?
A venit primavara, vremea este calda si frumoasa. De ce ne simtim epuizati, deprimati si fara chef? Poate pentru ca rezervele organismului s-au epuizat, ceea ce determina o stare generala proasta: faimoasa astenie de primavara.
 

Devenim mai emotivi, mai melancolici, suportam mai greu schimbarile de temperatura si de lumina. Pare normal ca organismul sa se adapteze greu la un alt tip de mediu, similar iesirii din hibernare, unui alt tip de alimentatie, imbogătit cu legume verzi, ritmul zilnic devine mai alert si pot pune organismul in situatia de stres.
 

Exista teorii conform carora astenia apare primavara datorita modificarilor hormonale: scaderea nivelului de betaendorfine, responsabile de buna dispozitie, coroborat cu cresterea nivelului de melanocite.
 

Toti suntem vulnerabili primavara, dar in special persoanele stresate, cele sedentare, copiii si batranii. Conform Mercury Research, femeile sunt de doua ori mai predispuse la astenie decat barbatii.
Cum contracaram?
 

Efectueaza exercitii fizice, zambeste, plimba-te prin parc, mananca sanatos, suplimentează cu vitamine sau minerale conform sfatului medicului.
De asemenea, suplimentele nutritive de tipul polenului, laptisorului de matca sau chiar mierea, au efect energizant si tonic pentru sistemul nervos.
 

Suplimentati vitaminele din grupa B cu o cură de drojdie de bere, care va combate stările depresive si nervozitatea. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde. Este unul dintre cele mai eficiente energizante naturale.Si foarte important: dormi suficient. In aceasta perioada, odihna asigura refacerea organismului.
sursa:reperemedicale.ro

ANUNTURI
»    Angajam personal la curatenie
»    Program SF Maria
»    Program de vara
»    Angajam maseur
ARTICOLE
»    PILOXING®
»    Ce este astenia de primavara si cum ii facem fata?
»    Cum lupti cu stresul din perioada examenelor?
»    Cantar de analizare corporala Tanita
EVENIMENTE
»    BiG Martisor Party
»    Concurs Valentines Day
»    BiG Halloween Party
»    BiG Summer Party Sun Tropez
    DESPRE NOI     INFORMATII UTILE     ULTIMELE EVENIMENTE
Oferta companii
Regulament
Presskit
Contact
BiG Martisor Party
BiG Martisor Party
Concurs Valentines Day
Concurs Valentines Day
BiG Halloween Party
BiG Halloween Party
fitness cluj, cycling cluj, zumba cluj, masaj cluj, trx cluj, kangoo jumps cluj, dans cluj, aerobic cluj, sala sport cluj, sala cluj 0745 - 366.000
Home | Orar | Galerie | Servicii | Frumusete | Abonamente | Instructori | Contact


benzi desenate apartamente floresti